myTaste.se
Det var väldigt längesedan jag bakade dessa som smakar otroligt gott! Och inte ens receptet har jag lagt ut! Shame on me ;)
 
Håll till godo!
 
Kesogifflar
 
24 st
50 g jäst
4 dl mjölk
250 g keso
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl
Pensling:
Ugn: 250°
 
Gör så här
  1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.
  4. Skär ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna från den breda sidan till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Försöker hålla mig under veckan att inte baka för mkt sötsaker för de ska ju ätas upp också 😉 
Men nu kan jag snart inte hålla mig längre! Följer en sida på FB som lägger ut massa gudomligt goda saker som jag bara måååååste testa!!! SNART!! 

För hur sugen blir man inte på dessa godsakerna? 


(Philadelphia bullar med citron, mazarinkaka med citron, egna hamburgerbröd, blåbärsrutor med havresmul) 

Mmm mmm mmm!!! 
Hojta när ni vill komma på fika! 😉



I lördags till fisksoppan bakade jag dessa! Bra att man kunde doppa dem i soppan. Jätte goda!