Världsklass!
Ingredienser
200 g | socker |
2 dl | vatten |
2 dl | pressad citron |
1 st | citronskal från |
1 msk | mascarpone, rågad |
Tillagning
- Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i ca 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
- Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.
- Smaka av. Om citronerna är väldigt sura kan det behövas lite mer socker.
- Kyl blandningen i ca 1 timme innan du börjar köra den i glassmaskinen. Det går också att göra den utan glassmaskin genom att regelbundet ta ur formen från frysen och röra med en gaffel (minst varje timme). Efter ca 3 timmar är den färdig att serveras.
Denna citronsorbet går att förvara i några dagar i frysen (täck formen med plastfolie). Står den längre börjar det bildas iskristaller i den. Servera den som den är från en skål eller i glas. Du kan också göra en snabb sås av rörda (färska) hallon till den.
Kommentera