Kallrökt laxsallad
- 1 påse ruccola (eller annan sallad)
- 1/2 gurka
- 10 cocktailtomater
- färsk grön sparris som kokas upp lätt
- ca 7 st delade kokta småpotatisar med skal på
- 200 g kallrökt lax i skivor
Blanda samman alla ingredienser till en sallad och blanda med dijon vinaigrette
Dijon vinaigrette
- 1/4 dl olivolja
- 1/4 dl rapsolja
- 1/2 msk dijonsenap
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1/4 dl vatten
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt den stå och dra sig innan den hälls över salladen. Servera salladen med ett gott färskt bröd till med färskost röran på. Mums!
Färskost med soltorkade tomater
- 1 burk med färskost, typ philadelphia
- 1/2 burk soltorkade tomater
- ca 8 gröna oliver med piemento
- peppar
Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
Peppra efter smak
Ringla gärna över lite balsamico crème.
Kommentera