myTaste.se
Köttgryta
  • 500 g grytbitar av fläsk
  • ca 10 champinjoner
  • 6 morötter
  • 1 gullök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm cayenne peppar
  • salt och peppar
Skär lök, morötter och champinjoner i skivor. Dela även grytbitarna en gång.
 
 
Bryn allt tillsammans med tomatpurén i några minuter. Häll på vinet, fonden, cayennepepparn och de krossade tomaterna. Låt stå och småkoka i ca 30- 40 min.
 
 
Häll sedan på grädden och låt koka ca 10 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis.
 
Tips! Gör grytan en dag innan så den får stå och gotta till sig. Blir mer smakrik då!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej