myTaste.se
 
Pajskal
 
  • 150g smör
  • 4 dl mjöl
  • 4 msk vatten
Mixa till en deg i matberedare. Klä en pajform och förgrädda i 225° tills skalet blivit "torrt"
 
Fyllning
 
  • 400g köttfärs
  • 1 påse tacomix
  • 1 tomat
  • 1 burk créme fraiche
  • gröna oliver
  • 1 påse mozarella
  • cocktailtomater till garnering
Äggstanning
 
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
Stek köttfärsen och blanda i tacomixen.
Häll på crème fraichen och blanda. Lägg i en tärnad tomat och oliver efter smak. Avsluta med att blanda i tärnad mozarella. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop äggen, mjölken och grädden + potatismjölet lite lätt i en bunke. Häll över äggstanningen över fyllningen i pajskalet. Dekorera med delade cocktailtomater.
Grädda i 225° ca 30 min. Klart!
 

 
Malins pizzasallad
 
  • 300g vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 msk saft från en färsk citron
  • ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver
  • ett par strimlor av inlagd paprika (hade inte jag denna gång)
Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Lägg kålen i ett durkslag och häll över kokande vatten så kålen slaknar en aning. Lägg över i en plastbunke och tillsätt övriga ingredienser. Dunka till salladen lite med en mortel. (Då tränger vätskan fortare in)
Ställ salladen kallt och servera helst tidigast ett par timmar senare.
 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej