Pajskal
- 150g smör
- 4 dl mjöl
- 4 msk vatten
Mixa till en deg i matberedare. Klä en pajform och förgrädda i 225° tills skalet blivit "torrt"
Fyllning
- 400g köttfärs
- 1 påse tacomix
- 1 tomat
- 1 burk créme fraiche
- gröna oliver
- 1 påse mozarella
- cocktailtomater till garnering
Äggstanning
- 2 ägg
- 0,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk potatismjöl
Stek köttfärsen och blanda i tacomixen.
Häll på crème fraichen och blanda. Lägg i en tärnad tomat och oliver efter smak. Avsluta med att blanda i tärnad mozarella. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop äggen, mjölken och grädden + potatismjölet lite lätt i en bunke. Häll över äggstanningen över fyllningen i pajskalet. Dekorera med delade cocktailtomater.
Grädda i 225° ca 30 min. Klart!
Malins pizzasallad
- 300g vitkål
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk strösocker
- 1 krm svartpeppar
- 2 krm salt
- 2 msk saft från en färsk citron
- ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver
- ett par strimlor av inlagd paprika (hade inte jag denna gång)
Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Lägg kålen i ett durkslag och häll över kokande vatten så kålen slaknar en aning. Lägg över i en plastbunke och tillsätt övriga ingredienser. Dunka till salladen lite med en mortel. (Då tränger vätskan fortare in)
Ställ salladen kallt och servera helst tidigast ett par timmar senare.
Kommentera