Bjöd Frida på pannacotta för några helger sedan. Har inte gjort jätte många pannacottor i mina dar... svårt att veta vilket recept som är bra.
Googlade och tog detta och det visade sig vara bra! Saker man oftast har hemma. Lite syrlig och krämigt god. Hade hallon till och det blev lite väl surt. Nästa gång tänker jag lägga på krossad turkisk peppar! Lite syrligt och salt kommer bli toppen!
Här är receptet!
(Fick tyvärr ingen bild på denna)
Ingredienser
2 gelatinblad3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
½ dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinsockret och vaniljsockret.
Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten.
Sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden.
Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
Kommentera