myTaste.se
Häromdagen bakade jag inte bara en utan två olika banankakor. Hade massor med övermogna bananer, som inte är goda att äta enligt mitt tyckte, som är perfekta i bakverk!
 
Det blev dessa två:
 
Banankaka med choklad samt "vanlig" banankaka 



"Vanlig banankaka" 

Ingredienser:

 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.

Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

 Denna kaka blev lite "tråkig" bara så här... typ som en morotskaka utan topping. Så nästa gång gör jag en philadelpihia glasyr och slänger på! Då kommer den bli toppen! Just nu är den i frysen till bättre tillfälle. När den tinas upp blir den ännu saftigare! (prövade häromdan ;)
 

Kaka två!

"Banankaka med choklad" 

Ingredienser

 1 Sats

 

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g Blockchoklad
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Så här gör du


Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 Sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Denna var väldigt god! Serverade den dock ljummen för vi kundei nte vänta ;) Och det funkade helt ok med! Hade vaniljglass till. Vet än inte hur den blir när man tinar den. Har även denna i frysen.
 

1 kommentarer

Daniel på ICA

25 Jun 2014 14:25

Hej Malin!

Bakar du på grillen också? -Nu är det dags att kora Årets grillmästare 2014 – tävlingen där du som bloggare skapar ett inspirerande grillrecept. Vi på ICA hoppas att just du vill vara med och tävla!

Förstapriset är en av de lyxigaste kolgrillarna på marknaden, Performer Deluxe från Weber (värde, 3 999 kr). Utöver det får den lyckliga vinnaren sitt recept provlagat av ICA Köket, fotograferat av en matfotograf, publicerat på ICA.se tillsammans med en blogglänk samt en vinnarbadge att använda på sin blogg.

Du anmäler dig och läser mer om Årets grillmästare 2014 på www.ica.se/recept/arets-grillmastare-2014/.

Vi ser fram emot ditt bidrag!
Lycka till önskar redaktionen på ICA.se

Kommentera

Publiceras ej