myTaste.se
Det här är en fantastisk god och enkel rätt! Och såååå god!


Börja med hasselbackspotatisen. 

*skala valfritt antal potatisar och skär små snitt i dem genom halva potatisen
*smörj en ugnsfast form och lägg potatisarna i formen och lägg smör ovanpå (jag brukar ha flytande) 
*salta och ställ in i ugnen på ca 200-225 grader

Fläskfilé 

*putsa en fläskfilé (räcker till ca 3 personer) 
*stek den snabbt i pannan med salt och peppar så den får en fin stekyta
*stek färdigt den i ugnen tillsammans med potatisen till 85 grader. 

Kantarellsåsen

*stek kantareller i en stekpanna och när de stekts en stund sikta över ca 1 msk mjöl. Se till så att kantarellerna badar i ganska mkt smör så det blir en redning med mjölet. 
*häll på ca 1 dl grädde och 2 dl mjölk
* lägg i en svampbuljongtärning
*låt småkoka tills potatis och fläskfilé är klara. 
* Smaka av såsen med peppar och lite soja

Skär fläskfilen när den är klar i skivor och lägg i en ugnsfast form. 
Häll över såsen och toppa med riven eller skivad ost. 
Gratinera i ugnen tills osten smält. 

Serveras med en fräsch sallad! 
Mums! 

1 kommentarer

Anna

02 Jun 2014 23:13

Detta måste jag nog testa till helgen, har fläskfilé i frysen som väntar på att tillagas, detta lät supersmarrigt, och hasselbackspotatis är ju så gott!
kramar

Svar: Ja gör det 😄👌
Malin Olofsson

Kommentera

Publiceras ej