myTaste.se
Fräscht och mättande och gudomligt gott!


 
2 personer
 
Börja med mangosalsan:
 
1 färsk mango som du tärnar
1 avocado (samma här, skär i tärningar)
1/2 finhackad rödlök
1/2 röd chili, fickhackad
1 msk honung
1 msk flingsalt
Saften från 1/2 lime
1/2 kruka koriander

Blanda samman och låt stå innan servering.



 
Fisken:
3 bitar torskrygg 
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
smör att steka i
tortillabröd
 
Blanda mjöl, salt och kryddor i ett fat.
Vispa upp ägget och häll på ett annat fat. Samma med pankon, häll upp på ett tredje fat.


Skär torskryggen i stavar (4 stavar från varje bit fisk)
Doppa först fisken i mjölet, sen vänd ner i ägget och sist i pankon.



Stek på alla 4 sidor ca 1-2 min på varje sida.




Servera med det du önskar. Man behöver inte överösa med tillbehör. Lagom är bäst!





 
Jag körde mangosalsa, smulad fetaost och finhackad gurka.
Njut!

Kommentera

Publiceras ej