myTaste.se
Idag blev det en riktig goding! Längtar redan till lunchlådan imorgon.
 



Rödkål är mycket nyttigt och bl.a. rikt på C-vitamin. Om du äter rödkål tillsammans med en järnrik matvara som t.ex. fläskfilé, får du i dig både järn, C-vitamin och protein i en perfekt vintermåltid.
 

Fläskfilé med rostad rödkålssallad


Till 4 personer:
1 rödkålshuvud skivat i 0,5 cm tunna strimlor
3 apelsiner, finrivet skal och finskurna klyftor
50 g pistagenötter utan skal, grovhackade
2 fläskfiléer
1 knippe timjan, sköljd
4 vitlöksklyftor, pressade
Färsk, finhackad persilja till servering
Salt + peppar
Olivolja
Äppelcidervinäger

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Skär bort senorna från fläskfiléerna, krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i en stekpanna med olivolja och pressad vitlök. Tillsätt timjan.

3. Lägg filéerna ovanpå timjanstjälkarna på ett galler i en ugnsform. Pressa över vitlök. Ugnsstek fläskfiléerna i ca 7–8 min tills kärntemperaturen är 54 °C. Ta sedan ut köttbitarna och låt dem vila.

4. Rosta rödkålen hårt på hög värme i lite olivolja i stekpannan så att kålen blir karamelliserad på ena sidan. Dra ned på värmen, tillsätt salt, peppar och äppelcidervinäger. Låt kålen sjuda tills den blir mör. Tillsätt apelsin och pistagenötter ihop med persilja och servera till de saftiga fläskfiléskivorna.

Kesoröra:


Finhacka 1 stor rödlök och blanda med ca 5 dl keso. Blanda i lite hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

 

1 kommentarer

Emilie

29 Jan 2015 17:43

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter myTaste.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.mytaste.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på [email protected].

Med vänlig hälsning,
Emilie
myTaste.se

Kommentera

Publiceras ej