myTaste.se
Så enkelt och så gott! Mums!
 
 
 

4 portioner
Tid: 20 minuter

400 g pasta 
150 g sockerärter
300 g parmaskinka, tunt skivad

Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
parmesan, hyvlad

Gör så här
1.Pesto: Rosta pinjenötterna på me­delvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg.

 

Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.

 

2. Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 min. Häll av vattnet och låt rinna av.
3. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.

 

Kommentera

Publiceras ej