4 portioner
Tid: 20 minuter
400 g pasta
150 g sockerärter
300 g parmaskinka, tunt skivad
Pesto
1 dl pinjenötter, 50 g
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
ca 1½ dl olivolja
100 g riven parmesan
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
parmesan, hyvlad
Gör så här
1. Pesto: Rosta pinjenötterna på medelvärme 5 minuter i en torr stekpanna tills de fått färg.
Mixa basilikablad, pinjenötter och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt och nymald peppar.
2. Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 min. Häll av vattnet och låt rinna av.
3. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.
Kommentera