myTaste.se

Alltså den här måååååste ni göra! Farlig farlig farlig! =)

 

Botten:
1/2 burk karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter av god kvalitet (lågprismärken är tyvärr intel ika goda som typ Estrella)

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk karamelliserad mjölk samt 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:

1. Mixa nästan hela påsen med jordnötter i en matberedare (mixen) så det blir grovhackat. Spara resten som garnering. Blanda ihop krosset med halva av den karamelliserade mjölkburken.

2. Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant (ca 25 cm i diameter)

3. Separera äggulor med äggvitor och vispa snabbt ihop äggulor med socker, vanlijsocker samt philidelphiaosten.

4. Vispa grädden fluffig.

5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar och ren skål! Viktigt!

6. Riv mjölkchokladen med den grövsta sidan på rivjärnet.

7. Vänd försiktigt ner ägggulespeten i äggvitan och rör försiktigt om! Det ska fortsätta vara fluffigt. Vänd sedan ner grädden och rör försiktigt om. Sist vänder du ner den rivna chokladen och rör försiktigt om igen.

8. Häll smeten över botten i formen och ställ in i frysen med plastfolie över, Frys i minst 5 timmar (gärna över natten)
 

9. Vid servering häll på toppingen du gjort och avsluta med jordnötter.

 


Njut!

 

Kommentera

Publiceras ej