myTaste.se
Idag tänkte jag köra en bakardag! Ledig måndag och lite rastlös. Kör på ett favorit recept som kommer här igen:
 
 
50 g Jäst
5 dl Ljummet Vatten
50 g Smör eller Margarin
1-1½ tsk Salt
1/4 dl Socker (för jäsning)
ca 12 dl Vetemjöl

Uppvispat Ägg
Garnering: Vallmofrö/ Sesamfrö eller vad man föredrar

Smält smöret i en kastrull.
Häll i vattnet och värm till 37grader(fingervarmt)
Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med salt & socker.
Häll i lite av degspadet och rör om.
Tillsätt sedan resten av degspadet.
Häll sedan i nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop den till en smidig deg.
Jäs den övertäckt i bunken i ca 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela sedan degen i lika stora bitar.
Rulla varje bit i händerna till små bollar.
Låt dom jäsa i ca 30 minuter till.
Pensla med det uppvispade ägget & strö över garneringen.
Grädda i 225-250° mitt i ugnen i ca 10 minuter,
tills de har fått fin färg.
Låt dem kallna på galler under bakduk.
Man kan även utesluta penslingen med ägget och istället
pensla med kallt vatten när de är färdiggräddade.

Baka, ät och njut!

4 kommentarer

Anonym

30 Mar 2016 11:02

Finns de inte frallor utan jäst?

Malin

03 Apr 2016 21:38

Det gör det säkert!

Anonym

20 Nov 2016 11:20

Ca hur många bullar blir det?

malin

05 Dec 2016 12:38

Ca 20

Kommentera

Publiceras ej