- 1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)
Kycklingfyllning
- 600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
- 1 msk olja till stekning
- 1 msk kryddblandning Coriander & Chili
- 3 msk teriyakisås
Salladsfyllning
- 1/2 kruka färsk mynta eller koriander (grovt hackad)
- 1/2 st gurka (fina strimlade stavar stavar)
- 2 st salladslökar (fint strimlade)
- juice av 2 st lime
- 1 krm salt
- 1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili
- 2 avokado i tunna klyftor
- 1 stor mango (skalad och i tunna klyftor eller fryst färdigtärnad)
Dippsås
- 1 dl japansk eller koreansk soja
- 0,5 dl risvinäger
- 0,5 röd chili, tunt skivad
- 1 msk farinsocker
Så här gör du
- Kycklingfyllning: Stek kycklingen gyllenbrun i olja.
- Tillsätt sedan Teriyakisås som får steka in lite i kycklingen.
- Ta fyllningen från värmen och krydda med Coriander & Chilli. Ställ åt sidan.
- Salladsfyllning: Blanda alla ingredienser till salladen med limejuice, salt och Coriander & Chili till en riktigt finskuren sallad. Ställ åt sidan.
- Koka upp vatten, häll det i en vid form eller skål och låt det svala.
- Doppa varje rispapper i vattnet, ett och ett och lägg det på en fuktad handduk.
- Fördela kycklingfyllning och den finskurna salladen i tunna strängar i mitten på rispappret.
- Vik sidorna och rulla ihop till rullar. Låt rullarna stå en stund i rumstemperatur och vila med skarven neråt.
- Skär rullarna mitt itu eller servera dem som de är.
Kommentera