myTaste.se
  • 1 pkt rispapper (1 pkt motsvarar ca 20 st)
     

Kycklingfyllning

  • 600 g kycklingfilé (fint tärnad eller kycklingfärs)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 msk kryddblandning Coriander & Chili
  • 3 msk teriyakisås 

Salladsfyllning

  • 1/2 kruka färsk mynta eller koriander (grovt hackad)
  • 1/2 st gurka (fina strimlade stavar stavar)
  • 2 st salladslökar (fint strimlade)
  • juice av 2 st lime 
  • 1 krm salt 
  • 1/2 msk kryddblandning Coriander & Chili 
  • 2 avokado i tunna klyftor
  • 1 stor mango (skalad och i tunna klyftor eller fryst färdigtärnad) 

Dippsås

  • 1 dl japansk eller koreansk soja
  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 röd chili, tunt skivad
  • 1 msk farinsocker

Så här gör du

  1. Kycklingfyllning: Stek kycklingen gyllenbrun i olja. 
  2. Tillsätt sedan Teriyakisås som får steka in lite i kycklingen. 
  3. Ta fyllningen från värmen och krydda med Coriander & Chilli. Ställ åt sidan.
  4. Salladsfyllning: Blanda alla ingredienser till salladen med limejuice, salt och Coriander & Chili till en riktigt finskuren sallad. Ställ åt sidan.
  5. Koka upp vatten, häll det i en vid form eller skål och låt det svala.
  6. Doppa varje rispapper i vattnet, ett och ett och lägg det på en fuktad handduk.
  7. Fördela kycklingfyllning och den finskurna salladen i tunna strängar i mitten på rispappret. 
  8. Vik sidorna och rulla ihop till rullar. Låt rullarna stå en stund i rumstemperatur och vila med skarven neråt.
  9. Skär rullarna mitt itu eller servera dem som de är.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej