myTaste.se
Mmm!! Som en korsning mellan cheesecake och paj! 

(null)

Deg

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2,5 dl vaniljkvarg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tskvaniljsocker 
  • 150 g hallon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Deg
    Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg. För hand går också bra.
  3. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten på den.
  4. Fyllning
    Blanda ihop kesella, crème fraiche, ägg, strösocker, citronskal och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten, toppa med hallon och smula sedan resten av degen över vaniljsmeten.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.

Kommentera

Publiceras ej