myTaste.se
I höstas gjorde jag ett super gott tunnbröd! Har alltid trott att man behövt häll till detta men inte då! =) Nästa gång kanske jag även slänger i 1 tsk brödkryddor för lite mer smak.
 
 
 
75 gram  smör
7,5 dl  mjölk
18 gram  jäst (ca 0,25 paket)
0,75 tsk  salt
0,75 dl  socker
1,5 msk  sirap
0,75 tsk  hjorthornssalt
2,25 dl  grahamsmjöl
3 dl  rågsikt
10,5 dl  vetemjöl
0   lite vetemjöl till utbakningen
 
 
  1. 1. Smält smöret och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt, högst 37 grader.
  2. 2. Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
  3. 3. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. 4. Dela degen i 12 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel. Rulla upp på kaveln och rulla försiktigt ner i het torr stekpanna.
  5. 5. Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
  6. 6. Gräddar man i ugn gäller 300 grader och ca 3 minuter på var sida, man måste alltså vända på dem. Mina ugnsgräddade blev inget vidare...
  7. 7. Låt svalna på galler, lägg in i plast eller burk när de kallnat så det inte blir knäckebröd av dem. Går utmärkt att frysa.
 

Kommentera

Publiceras ej