I påskas bakade jag otroligt goda biscottis som jag hade med till husvagnen att ha vid fler kaffepauser. De smakar mycket och gott! Dessa blir det fler gånger. =)
150 g mandlar
100 g mörk choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 tsk apelsinskal, rivet
2 ägg
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandlarna i en varm stekpanna. Låt dem svalna. Grovhacka mandlarna och chokladen.
2. Vispa smör och socker mjukt. Blanda i apelsinskal, två ägg och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i mandel och choklad.
3. Forma degen till sex smala rullar, ungefär lika långa som plåtens kortsida. Lägg 3 rullar på varje plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något med handflatan.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna i 15 min. Skär sedan länderna med en vass kniv i lite sneda, smala bitar.
5. Vänd snittytorna uppåt och grädda skorporna i ytterligare 8–10 min. Låt kallna.
1 kommentarer
Erika
16 May 2015 15:23
Vilken mysig blogg du har :) Första gången här, men kommer nog smyga hit för inspiration och några recept! :) Kul!
Kommentera