5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
600-800 blandfärs
3 msk tomatpure
0,5 liter vatten
2 stora fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek
1 tsk smiskummin
salt & peppar
créme fraische
1. Fräs hackad lök och pressad vitlök i en gryta tills den får lite lite färg.
2. Lägg i färsen och bryn den klar.
3. Lägg sedan i tomatpuré, vattnet, sojan, krossade tomater, paprikapulver, spiskummin och salt o peppar.
4. Koka upp under lock.
5. Här bakade jag sconsen
6. När sconsen ska in i ugnen la jag i potatisarna skurna i tärningar och kokade sedan i ca 15 min. Så länge tog det för sconsen i ugnen.
7. Servera soppan med scones, smör, ost samt en klick créme fraische på toppen!
Scones (ca 6 st)
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
50 gram rumsvarmt smör
1. Ställ ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna, häll sedan i mjölk samt tärnat smör.
3. Arbeta till en deg
4. Klicka ut i bakformar och ställ in i mitten av ugnen tills de fått färg ca 15 min. Strössla gärna med lite sesam- eller vallmofrön på.
Servera genast med smör och ost (och marmelad om du äter dem till frukost)
Kommentera