myTaste.se
Idag vaknade vi vid 7 så jag passade på att sätta en deg så vi får färska kesogifflar till frukost 🤗 
Längesen jag bakade dem men de är sååå goda! 
(null)

Ca 24 st 

50 g jäst
4 dl mjölk
250 g keso
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
12-13 dl vetemjöl
Pensling:
Ugn: 250°
 
Gör så här
  1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Tillsätt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.
  4. Skär ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna från den breda sidan till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.