- 12 st eller 24 lite mindre munsbitar
- 4 förp daimchoklad [à 56 g]
- 250 g smör (rumstempererat)
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 5,75 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ca 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka daimchokladen.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
- Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
- Fodra din form som är ca. 20×32 cm med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
- Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
- Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Kommentera