myTaste.se
  • 12 st eller 24 lite mindre munsbitar 
  • (null)

  • 4 förp daimchoklad [à 56 g]
  • 250 g smör (rumstempererat)
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 5,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka daimchokladen.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
  5. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Fodra din form som är ca. 20×32 cm med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  9. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Kommentera

Publiceras ej