myTaste.se

Smuldeg

  • 250 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning : 1 st citron, 2 ägg, 1 msk vaniljsocker, 2 dl creme fraiche 34%

Gör så här

  1. Arbeta ihop smuldegen med fingertopparna. Tryck ut hälften av smulorna i en pappersklädd ugnsform 30×20 cm.
  2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. Pressa ut 1 msk citronsaft.
  3. Rör ihop fyllningen. Häll fyllning över smuldegsbotten i formen. Strö ut den sista smuldegen över.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 35 min. Låt svalna. Servera citronrutorna ljumna med en klick vispad grädde. Eller servera citronrutorna kalla att äta som en mjuk kaka med handen.
(null)

(null)