myTaste.se
(null)

(null)

Limpor 4 st

  • 50 g jäst 
  • 6 dl mjölk (fingervarmt) 
  • 2 tsk salt 
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk brödkryddor 
  • 13-15 dl vetemjöl 
  1. Lös upp jästen med lite av mjölken. 
  2. Tillsätt resten av mjölken, saltet, brödkryddor och oljan. 
  3. Häll i mjölet lite i taget, knåda i en assistent några minuter. 
  4. När degen släpper från kanterna och har fått en fin konsistens låt jäsa under bakduk i 45 min. 
  5. Dela degen i 4 delar och forma till limpor. 
  6. Jäs på plåten under bakduk i 30 min. 
  7. Grädda i mitten på ugnen ca 15 min på 250 grader. 
  8. Svalna på galler. 
(null)

(null)


Kanel längder - recept hittar ni på bloggen under bullar. Mitt bästa bullrecept!