myTaste.se
Saftiga och otroligt goda 



Mjuk kaka

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
    • 2 msk kakao
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl mjölk

    Glasyr

    • 50 g smör
    • 2 msk kakao
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 1 krm salt 
    • 3,5 dl florsocker
    • 1,5-2 msk kaffe, 
    • 2 msk riven kokos

    • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20×30cm med bakplåtspapper. 
    • Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
    • Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner i äggvispet tillsammans med smöret och mjölken.
    • Baka i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter, känn med en sticka att den kommer ut ren ur kakan. Låt kakan svalna något.
    • Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och florsocker. Späd med kaffe tills du har en slät glasyr.
    • Gör små hål i kakan med en naggare eller gaffel och häll på glasyren. Strö över kokos.
    • Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i rutor.



Kommentera

Publiceras ej