Ingredienser
-
2 tsk torrjäst (blå)
-
1 tsk strösocker
-
1 dl + 1 msk rumstempererat vatten
-
4 msk mjölk
-
2 msk olivolja
-
1 msk finhackad färsk timjan
-
1 tsk salt
-
3,5-4,5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Blanda samman jäst, strösocker, vatten och mjölk i en bunke. Låt stå i fem minuter så att jästen kommer igång.
- Tillsätt olivolja och blanda väl.
- Tillsätt timjan och salt, blanda väl. Därefter tillsätter du lite mjöl åt gången tills du får en kladdfri deg.
- Knåda degen i ca 5 min i en bakmaskin. Ringla lite olivolja i botten på bunken och lägg tillbaka degen.
- Låt degen jäsa övertäckt och på dragfri plats i 45-60 minuter.
- Dela degen i 8 lika stora delar och kavla ut varje del till ca 20 cm i diametern.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt 1 tsk olivolja.
- Stek pitabröden i ca en minut på varje sida tills de börja puffa upp lite och får färg. Tillsätt lite olja efter varje bröd.
Kommentera