myTaste.se

(null)

Ingredienser

  • 2 tsk torrjäst (blå)

  • 1 tsk strösocker

  • 1 dl + 1 msk rumstempererat vatten

  • 4 msk mjölk 

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk finhackad färsk timjan

  • 1 tsk salt

  • 3,5-4,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Blanda samman jäst, strösocker, vatten och mjölk i en bunke. Låt stå i fem minuter så att jästen kommer igång.
  • Tillsätt olivolja och blanda väl.
  • Tillsätt timjan och salt, blanda väl. Därefter tillsätter du lite mjöl åt gången tills du får en kladdfri deg.
  • Knåda degen i ca 5 min i en bakmaskin. Ringla lite olivolja i botten på bunken och lägg tillbaka degen. 
  • Låt degen jäsa övertäckt och på dragfri plats i 45-60 minuter.
  • Dela degen i 8 lika stora delar och kavla ut varje del till ca 20 cm i diametern.
  • Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt 1 tsk olivolja.
  • Stek pitabröden i ca en minut på varje sida tills de börja puffa upp lite och får färg. Tillsätt lite olja efter varje bröd.

Kommentera

Publiceras ej