myTaste.se

(null)


Botten:

300 g vaniljdrömmar

50 g smör

Fyllning:

3 gelatinblad

400 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

0,5 dl koncentrerad rabarbersaft 

Jordgubbssås:

Ca 250 g färska jordgubbar (0,5 liter)

1 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Ev lite vatten om det blir för tjockt 

Topping:

Färska jordgubbar

Botten: Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda samman med smulet. Häll ner i en springform på 20 eller 22 cm och tryck ut jämt i botten. Sätt in i frysen.

Jordgubbssås: Börja sedan med jordgubbssåsen. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp bitarna tillsammans med florsocker och vaniljsocker (ev vatten)  Mixa ihop till en slät sås. Låt svalna något.


Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ihop philadelphiaost, crème fraîche, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Värm flädersaften och blanda ner gelatinbladen i denna. Häll ner i resten av fyllningen och blanda väl.

Häll ned fyllningen över botten. Häll ner jordgubbssåsen och rör runt försiktigt med exempelvis en gaffel så det bildas ett vackert mönster. Ställ in i kylen i ca 3-4 timmar. Eller över natten. Perfekt att göra dagen innan. 

Toppa sedan cheesecaken med färska jordgubbar när det är dags för servering.

Lycka till! 🙂




Kommentera

Publiceras ej