Börja med att marinera kycklingfiléer, ca 4 st till 4 pers.
Marinad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Citron skal och saft
- Rosmarin 3 kvistar (hackat)
- 1 tsk honung
- Salt peppar
- 1 tsk japansk soja
- 2 msk olivolja
- 2 krm chili flakes
Blanda marinaden och marinera kycklingen i minst 1 timma .
Stek dem nästan klara och lägg dem i en ugnsfast form, häll på pestosåsen och låt kycklingen gå klart i ugnen ca 15 min.
- vitlök solo , pressad
- 1/2 dl pesto
- 3 dl grädde
- 150 g fetaost
- Mixa med stavmixer - detta kommer blir tjockt, späd därför med 2 dl mjölk när du mixat klart allt.
- Salt pepper
Servera med ris eller potatis. Jag gjorde även en yoghurtsås med grekisk yoghurt, mynta, salt och peppar
Kommentera