myTaste.se

(null)


Börja med att marinera kycklingfiléer, ca 4 st till 4 pers. 

Marinad 

  • 2 vitlöksklyftor, pressade 
  • Citron skal och saft 
  • Rosmarin 3 kvistar (hackat) 
  • 1 tsk honung 
  • Salt peppar 
  • 1 tsk japansk soja 
  • 2 msk olivolja 
  • 2 krm chili flakes 

Blanda marinaden och marinera kycklingen i minst 1 timma . 

Stek dem nästan klara och lägg dem i en ugnsfast form, häll på pestosåsen och låt kycklingen gå klart i ugnen ca 15 min. 


  • vitlök solo , pressad 
  • 1/2 dl pesto 
  • 3 dl grädde 
  • 150 g fetaost 
  • Mixa med stavmixer - detta kommer blir tjockt, späd därför med 2 dl mjölk när du mixat klart allt. 
  • Salt pepper 
Servera med ris eller potatis. Jag gjorde även en yoghurtsås med grekisk yoghurt, mynta, salt och peppar 

Kommentera

Publiceras ej