myTaste.se

(null)

Ingredienser

  • 2  Ă€gg
  • 2  dl strösocker  180g
  • 2  dl hackade blandade nötter  140g (tex pistage, mandel och hasselnötter)
  • 5  dl vetemjöl  300g
  • 1  tsk bakpulver
  • 1  citron finrivet skal
  • 1  nypa havssalt

Instruktioner

Gör sÄ hÀr!

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 160 grader varmluft (175 vanlig). KlĂ€ tvĂ„ plĂ„tar med bakplĂ„tspapper.
  • Vispa Ă€gg och socker i en bunke tills du har en vit fluffig smet. Rör i citronskalen, saltet och bakpulvret. Sen ner med mjöl och hackade nötter.  Rör ihop till en jĂ€mn deg.
  • Dela degen i fyra delar och rulla till lĂ€ngder som Ă€r nĂ€stan lika lĂ„nga som plĂ„ten. LĂ€gg över lĂ€ngderna pĂ„ plĂ„tarna. Platta till lite lĂ€tt och grĂ€dda i ca 15 minuter. Ta ut plĂ„ten och skĂ€r ca 1 – 2 cm breda sneda snitt i lĂ€ngden. VĂ€nd biscottikakorna och lĂ€gg dem en och en pĂ„ plĂ„ten, stĂ€ll in i ugnen igen och grĂ€dda i ca 10 – 15 minuter till eller tills dom fĂ„tt lite fin fĂ€rg. LĂ„t svalna helt och förvara i en tĂ€tsluten burk.


Kommentera

Publiceras ej