myTaste.se

(null)

Bottnar: 

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten

GÖR SÅHÄR

  1. Smörj och bröa en hög form med löstagbar botten (ca 20 cm).
  2. Vispa ägg och socker pösigt, nästan till det blir vitt.
  3. Blanda mjölsorter, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  4. Blanda sist i kokande vatten och rör försiktigt till en slät smet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 25-30 minuter. Kontrollera med provsticka att tårtbotten är färdig, kyl ned och fyll tårtan med din favoritfyllning.
 
 Vaniljkräm:
 
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk maizena stärkelse
  • 2 msk vanillinsocker eller vaniljsocker

Gör så här

  • Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena stärkelse i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.
Hallonfyllning:

 

  • Värm ca 250 g frysta hallon med 1 dl florsocker och 1/4 dl socker. (man får nästan smaka sig fram)
  • Häll i lite potatismjöl så det inte blir så rinnigt.
    Låt kallna i tex kylen.
    Blanda med ca 3 dl vispad grädde (vispa 5 dl grädde så man har till hela tårtan)

Så här gjorde jag tårtan:

Jag började med att skära bort hårda kanter på tårtans "skal" detta för att den ska förbli så luftig och mjuk som möjligt. Sen delade jag med kniv den så det blev 3 delar.

På första tårtbotten la jag på hallonfyllningen. På andra botten la jag vaniljkräm blandat med ca 1 dl vispad grädde.

När alla bottnar var på plats spacklade jag tårtan med vispad grädde. Sen fick den stå i kylen tills jag skulle dekorera den strax innan servering. Men man kan alltså lägga på marsipanlocket direkt om man vill även om den ska serveras dagen efter. Skär bort överflödiga kanter av marsipan och dekorera med ros och blad samt pudra lite florsocker över. NJUT!