myTaste.se
(null)
 
My gad! Drömmigt god cheesecake! MAN VILL BARA HA MER OCH MER OCH MER OCH....
Lagom söt och lagom syrlig!
 
Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa kexen till fina smulor.
3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
 
Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljarom
rivet skal från 1 citron
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula
 
Gör såhär:
1. Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
2. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
3. Tillsätt sedan vanilj, citronskal och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
4. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
5. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
6. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.
7. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
 
Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft och lite skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop alla ingredienserna i en värmetålig skål.
2. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa tills den tjocknat.
3. Ta bort skålen från värmen och tillsätt lite smör i taget under fortsatt omrörning. Lemon curden är klar när allt smör har smält.
4. Häll över i en skål och låt svalna helt innan du häller den över cheesecaken.
 
Ställ in i kylskåp några timmar innan servering

Kommentera

Publiceras ej