Till ca 8 pers:
Botten:
150 g pepparkakor
50 g smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 dl socker
1 vaniljstång
Zest från 2 apelsiner
2 msk saft från apelsin
Garnering:
Apelsinskivor
Smält smöret. Mixa pepparkakorna i en mixer till ett fint pulver. Blanda ihop smöret och pepparkakssmulet. Klä en form på 20 cm med bakplåtspapper och tryck sedan ut pepparkakssmulet i botten på denna. Sätt in i frysen medan du gör pannacottan.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön samt apelsinzest och apelsinsaft i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt stå och dra 5 minuter. Plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa i blandningen. Låt svalna något.
Häll därefter över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen i minst 5 h. Gärna över natten.
Garnera sedan med lite apelsinskivor.