Botten:
300 g vaniljdrömmar
50 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl koncentrerad rabarbersaft
Jordgubbssås:
Ca 250 g färska jordgubbar (0,5 liter)
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ev lite vatten om det blir för tjockt
Topping:
Färska jordgubbar
Botten: Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda samman med smulet. Häll ner i en springform på 20 eller 22 cm och tryck ut jämt i botten. Sätt in i frysen.
Jordgubbssås: Börja sedan med jordgubbssåsen. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp bitarna tillsammans med florsocker och vaniljsocker (ev vatten) Mixa ihop till en slät sås. Låt svalna något.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ihop philadelphiaost, crème fraîche, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Värm flädersaften och blanda ner gelatinbladen i denna. Häll ner i resten av fyllningen och blanda väl.
Häll ned fyllningen över botten. Häll ner jordgubbssåsen och rör runt försiktigt med exempelvis en gaffel så det bildas ett vackert mönster. Ställ in i kylen i ca 3-4 timmar. Eller över natten. Perfekt att göra dagen innan.
Toppa sedan cheesecaken med färska jordgubbar när det är dags för servering.
Lycka till! 🙂