
After eight fluff;
3 dl vispgrädde 100 gram Marabou mjölkchoklad 100 gram after eight Värm grädden (skall EJ koka) lägg i chokladen och rör blandningen slät. Låt stå i kylen minst sex timmar. Vispa sedan till fluff.

Ahlgrens bilarfluff:
60-80 gr Ahlgrens bilar + 3dl grädde - passar bra med jordgubbsmousse

Tutti-frutti fluff:
60-80 gr Tuttifrutti smält i 3 dl grädde - passar bra med hallon eller citron mousse

Centerfluff:
180 g center 3 dl grädde
Värm grädden och smält ner center, förvara i kylskåp tills det är genomkallt och vispa upp till ett fluff. Dekorera på muffinsen då de svalnat.

200 g marabou mjölkchoklad 3 dl grädde.
Hacka chokladen och värm upp grädden, den får inte koka för då skär den dig. Tillsätt chokladen och låt smälta till en jämn sås. Låt svalna och ha i kylen över natten. Vispa sedan upp den med elvisp till ett härligt fluff!

Dumlefluff:
Smält ca 180 gr dumle i 3 dl varm grädde. Den får ej koka. Låt stå kallt i ca 6 timmar. Vispa upp som vanlig grädde. Passar bra till hallon och jordgubbar.

Lakritsfluff:
3dl grädde
80g käck
Värm grädden, klipp ner käcken i småbitar och rör om tills det smält. Ställ kallt i minst 6h och vispa sen.

Zoo fluff:
80 g zoo och 3 dl grädde.
Värm grädden i vattenbad och blanda i zoo tills det smält. Låt stå i kylen i ca 6 timmar och vispa sen som vanligt.
Geishafluff:
Geishafluff; 180g geisha och 3 dl grädde.
Värm grädden i vattenbad och blanda i chokladen tills det smält. Låt stå i kylen i ca 6 timmar och vispa sen som vanligt.
Gelehallonfluff:
80g gelehallon, 3 dl. grädde.
Värm grädden, får ju ej koka lägg i hallonen och låt smälta. Låt stå i kylen minst 5 tim helst över natten. Vispa och är det klart att använda!
Päronbåtsfluff:
3dl grädde som värms. Får ej koka. 60-80g päronbåtar som klipps i bitar. Lägg båtarna i grädden och rör tills det är smält. Är gott tillsammans med after eight fluff.
Vitchokladfluff:
180g vit choklad i 3dl uppvärmd grädde. Smält, in kylen minst 5 timmar vispa och sen klart...
Citronkolefluff:
3dl grädde 80g fox citronkolor Värm grädde, smält ner godiset och låt svalna i minst 6h i kylskåp. Vispa. Supergott till käckfluffet.
Buljongfluff (tillsmörgåstårtor):
1 buljongtärning av valfri sort smälts ner i 3 dl grädde. Kyl i 6 timmar innan det vispas, används till smörgåstårtor i fyllningen och som spackel. mycket lättare smak än majonäs, creme fraiche och liknande
Daimfluff:
Värm 3dl grädde (absolut inte KOKA)Lägg ner 180g daim o smält ihop, in i kyl minst 6tim, helst över natten. Vispa som vanlig grädde. Kanon gott med hallonmousse/jordgubbsmousse.
Dödskallekaramellfluff:
Ca80g Dödskallekarameller (salta)Ca1,5dl grädde. Smält karamellerna i varm grädde som inte kokar. Låt stå över natten vispa som vanlig grädde. Jättegott passar bra till hallon
Skumtomtefluff:
80g skumtomte, 3 dl grädde. Värm grädden på svag värme ( får inte kokas ) klipp ner tomtar , rör tills dom smält. Häll upp i skål och sätt i kylen i 6 timmar. Vispas som grädde.
Nötcremes fluff
175 gr nöt creme, 3 dl grädde. Värm grädden på svag värme ( får inte kokas ) Blanda ner nöt cremen, rör om tills det blandats. Häll upp i skål och sätt i kylen i 6 timmar. Vispas som grädde.
5 kommentarer
Jennie
26 Apr 2015 11:09
Hejsan vad kan man ha i en doptårta som ska vara nöt och gelatinfri. Vad kan man blanda.
Jennie
26 Apr 2015 11:09
Hejsan vad kan man ha i en doptårta som ska vara nöt och gelatinfri. Vad kan man blanda.
Sofia
02 May 2015 12:40
Är detta en bra kombo till en konfirmationstårta:
Jordgubbsmousse och after eight fluff till chokladbotten.
Grädde och jordgubbar uppepå.
Skulle gärna "klä" bottnarna med något annat än grädde men personen som firas tycker inte om marsipan o i mitt huvud står det stilla.
Konfirmanden älskar mint och jordgubbar vill hon ha för att det är så somrigt...
Anonym
12 Apr 2016 19:36
Hej
Anonym
12 Apr 2016 19:37
Jag undra vad ör som är bäst att blanda till en tårta
Kommentera