myTaste.se
Ibland har man brist på fantasi och vet inte vad man ska lägga emellan tårtan. "Fluff" är något som är väldigt poppis nu. Man kan även ha det på cupcakes. Har aldrig gjort det själv men vad jag förstår så blir det fluff när man smälter godis och blandar det med grädde, sen svalna och sen vispa! Fluff! Och det låter ju himla smaskens!
Av en slump ramlade jag över en hel bibel med goda fluff recept! Självklart måste jag ju dela med mig till er av dessa goda! Så fluffa på! 
 
 

After eight fluff;

3 dl vispgrädde 100 gram Marabou mjölkchoklad 100 gram after eight Värm grädden (skall EJ koka) lägg i chokladen och rör blandningen slät. Låt stå i kylen minst sex timmar. Vispa sedan till fluff.

 

 

 Ahlgrens bilarfluff:

60-80 gr Ahlgrens bilar + 3dl grädde - passar bra med jordgubbsmousse

 

 

Tutti-frutti fluff:

60-80 gr Tuttifrutti smält i 3 dl grädde - passar bra med hallon eller citron mousse

 

 

Centerfluff:

180 g center 3 dl grädde

Värm grädden och smält ner center, förvara i kylskåp tills det är genomkallt och vispa upp till ett fluff. Dekorera på muffinsen då de svalnat.

 

 
 
 Choklad fluff:

200 g marabou mjölkchoklad 3 dl grädde.

Hacka chokladen och värm upp grädden, den får inte koka för då skär den dig. Tillsätt chokladen och låt smälta till en jämn sås. Låt svalna och ha i kylen över natten. Vispa sedan upp den med elvisp till ett härligt fluff!

 

 

Dumlefluff:

Smält ca 180 gr dumle i 3 dl varm grädde. Den får ej koka. Låt stå kallt i ca 6 timmar. Vispa upp som vanlig grädde. Passar bra till hallon och jordgubbar.

  

Lakritsfluff:

3dl grädde

80g käck

Värm grädden, klipp ner käcken i småbitar och rör om tills det smält. Ställ kallt i minst 6h och vispa sen.

 

 

Zoo fluff:

80 g zoo och 3 dl grädde.

Värm grädden i vattenbad och blanda i zoo tills det smält. Låt stå i kylen i ca 6 timmar och vispa sen som vanligt.

 

Geishafluff:

Geishafluff; 180g geisha och 3 dl grädde.

Värm grädden i vattenbad och blanda i chokladen tills det smält. Låt stå i kylen i ca 6 timmar och vispa sen som vanligt.

 

Gelehallonfluff:

80g gelehallon, 3 dl. grädde.

Värm grädden, får ju ej koka  lägg i hallonen och låt smälta. Låt stå i kylen minst 5 tim helst över natten. Vispa och är det klart att använda!

 

Päronbåtsfluff:

3dl grädde som värms. Får ej koka. 60-80g päronbåtar som klipps i bitar. Lägg båtarna i grädden och rör tills det är smält. Är gott tillsammans med after eight fluff.

 

Vitchokladfluff:

180g vit choklad i 3dl uppvärmd grädde. Smält, in kylen minst 5 timmar vispa och sen klart...

 

 

Citronkolefluff:

3dl grädde 80g fox citronkolor Värm grädde, smält ner godiset och låt svalna i minst 6h i kylskåp. Vispa. Supergott till käckfluffet.

 

Buljongfluff (tillsmörgåstårtor):

1 buljongtärning av valfri sort smälts ner i 3 dl grädde. Kyl i 6 timmar innan det vispas, används till smörgåstårtor i fyllningen och som spackel. mycket lättare smak än majonäs, creme fraiche och liknande

 

Daimfluff:

Värm 3dl grädde (absolut inte KOKA)Lägg ner 180g daim o smält ihop, in i kyl minst 6tim, helst över natten. Vispa som vanlig grädde. Kanon gott med hallonmousse/jordgubbsmousse.

 

Dödskallekaramellfluff:

Ca80g Dödskallekarameller (salta)Ca1,5dl grädde. Smält karamellerna i varm grädde som inte kokar. Låt stå över natten vispa som vanlig grädde. Jättegott  passar bra till hallon

 

Skumtomtefluff:

80g skumtomte, 3 dl grädde. Värm grädden på svag värme ( får inte kokas ) klipp ner tomtar , rör tills dom smält. Häll upp i skål och sätt i kylen i 6 timmar. Vispas som grädde.

 

Nötcremes fluff

175 gr nöt creme, 3 dl grädde. Värm grädden på svag värme ( får inte kokas ) Blanda ner nöt cremen, rör om tills det blandats. Häll upp i skål och sätt i kylen i 6 timmar. Vispas som grädde.

5 kommentarer

Jennie

26 Apr 2015 11:09

Hejsan vad kan man ha i en doptårta som ska vara nöt och gelatinfri. Vad kan man blanda.

Jennie

26 Apr 2015 11:09

Hejsan vad kan man ha i en doptårta som ska vara nöt och gelatinfri. Vad kan man blanda.

Svar: Ska det vara sockerkaksbotten? Isåfall klassisk vaniljkräm blandat med lite vispad grädde. När man blandar med grädde blir det inte så rinnigt. Sen hade jag haft mosade hallon med vispad grädde.
Eller ett lager chokladkräm och ett lager hallon med grädde 👌 lycka till!
Malin Olofsson

Sofia

02 May 2015 12:40

Är detta en bra kombo till en konfirmationstårta:
Jordgubbsmousse och after eight fluff till chokladbotten.
Grädde och jordgubbar uppepå.
Skulle gärna "klä" bottnarna med något annat än grädde men personen som firas tycker inte om marsipan o i mitt huvud står det stilla.
Konfirmanden älskar mint och jordgubbar vill hon ha för att det är så somrigt...

Svar: Ja det lät som en jätte bra kombo! Blir nog väldigt gott 😄 kan du inte klä tårtan med någon chokladkräm då? Och jordgubbar på.
Malin Olofsson

Anonym

12 Apr 2016 19:36

Hej

Anonym

12 Apr 2016 19:37

Jag undra vad ör som är bäst att blanda till en tårta

Kommentera

Publiceras ej