Inför en julafton bakade jag en otroligt god fudgetårta som jag åt på inredningspartyt hos Sara och på Annas fest. Den är super god och enkel att göra! Har bara ätit den gjort på glutenfritt mjöl eftersom Sara var glutenintollerant. Jag gjorde den på vanligt mjöl och jag måste säga att den är godare med glutenfritt mjöl! Lite kladdigare på något sätt. Så ett tips!

150 gram | ||||||||||||
2 st | ||||||||||||
2,5 dl | ||||||||||||
1 tsk | ||||||||||||
1 msk | ||||||||||||
1,5 dl | ||||||||||||
0,5 dl | ||||||||||||
1 tsk
|
Tillagning
ca 10 bitar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
5. Pudra över kakao.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
5. Pudra över kakao.
Kommentera