Det här är en fantastisk god och enkel rätt! Och såååå god!

Börja med hasselbackspotatisen.
*skala valfritt antal potatisar och skär små snitt i dem genom halva potatisen
*smörj en ugnsfast form och lägg potatisarna i formen och lägg smör ovanpå (jag brukar ha flytande)
*salta och ställ in i ugnen på ca 200-225 grader
Fläskfilé
*putsa en fläskfilé (räcker till ca 3 personer)
*stek den snabbt i pannan med salt och peppar så den får en fin stekyta
*stek färdigt den i ugnen tillsammans med potatisen till 85 grader.
Kantarellsåsen
*stek kantareller i en stekpanna och när de stekts en stund sikta över ca 1 msk mjöl. Se till så att kantarellerna badar i ganska mkt smör så det blir en redning med mjölet.
*häll på ca 1 dl grädde och 2 dl mjölk
* lägg i en svampbuljongtärning
*låt småkoka tills potatis och fläskfilé är klara.
* Smaka av såsen med peppar och lite soja
Skär fläskfilen när den är klar i skivor och lägg i en ugnsfast form.
Häll över såsen och toppa med riven eller skivad ost.
Gratinera i ugnen tills osten smält.
Serveras med en fräsch sallad!
Mums!
1 kommentarer
Anna
02 Jun 2014 23:13
Detta måste jag nog testa till helgen, har fläskfilé i frysen som väntar på att tillagas, detta lät supersmarrigt, och hasselbackspotatis är ju så gott!
kramar
Kommentera