Oemotståndligt goda!!!!! Inte så söta heller och för mig som älskar citron och Philadelphia var detta en smaksensation!!! =)
Ca 40 bitar (blev kanske 30)
Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skalet från 1 riven citron
Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
5. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Gör ca 40 hål i degen och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.
2. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
4. Tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
5. Tryck ner en bit fryst philadelphiafyllning i varje hål.
6. Pensla brödkakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–25 min.
bul7. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Kommentera