Idag blev det en liten lättare middag som passar bäst som lunchrätt.
Mycket mumsigt! Och väldigt enkelt!

2 personer
- 4 färska rödbetor med skal
- strimlad sallad
- 1 morot
- några cocktailtomater
- honung
- chevréost i rulle
- 1 näve wahlnötter
- 1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbröd
- Skala rödbetorna och skär dem i små klyftor
- Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuter
- lägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftor
- stek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispiga
- gratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt. Toppa med ringlad honung
- stek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. Tillsätt nötterna samt ringlad honung och stekt några minuter.
- lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsen
- Toppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt.
- Njut!

Kommentera