myTaste.se
Denna gjorde jag förra veckan och den var tok god! =)
 
4 personer
 

1 kg kycklinglårfilé

1 röd chili

1 röd lök

2 klyftor vitlök

2 msk finhackad ingefära

1 msk Garam Masala

1 tsk malen koriander

2 tsk gurkmeja

4 msk tomatpuré

2 dl matyoghurt

1 burk kokosmjölk

matolja

1.Hacka löken grovt, skiva chili, finhacka vitlök och ingefära.

2.värm en stor panna eller gryta med matolja. fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg.

3.Sätt till alla kryddor och låt det fräsa med. Sänk temperaturen en aning, eller rör hela tiden så att det inte tar färg och bränns.

4.Dela kycklingen i mindre bitar.

5.Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med en stund.

6.Ta i kycklingen och fortsätt att steka så att kycklingen ”stänger sig”. när kycklingen inte är rosa längre sätter du till yoghurt och kokosmjölk.

7.Sänk temperaturen ordentligt. Om det kokar för mycket kommer yoghurten att skära sig.

8. låt det hela puttra i 20-30 minuter. Under tiden kokar du ris

Smaka av med salt.



 

Kommentera

Publiceras ej