3 stora ägg
1 dl olja
250 g socker (ca 2 ¾ dl)
1 krm salt
160 g vetemjöl ( 2 ½ dl + 2 msk)
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
170 g morötter, rivna
50 g valnötter, grovhackade (kan uteslutas)
Frosting
50 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
150 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
(En skvätt färskpressad citron är gott att ha i också)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter.
2. Vispa äggen kraftigt i ca 4 min. Tillsätt sedan gradvis oljan under fortsatt vispning. Och till sist vispas sockret i.
3. Blanda salt, vetemjöl, kanel, bakpulver och bikarbonat och rör i detta i äggmixen. Vänd ned morötter och valnötter.
4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 1 tim. En provsticka som sticks in i mitten ska komma ut torr. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.
5. Frosting: Rör ihop alla ingredienser till en krämig konsistens och bred på kakan.
Kommentera