myTaste.se

HĂ€r kommer ett favoritrecept i repris 😍

Ingredienser:

50 g fÀrsk jÀst
150 g smör
2 pÄsar saffran ( å 0,5g)
5 dl mjölk
250 g kesella kvarg
1 1/2 dl strösocker
1 Àgg
1/2 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin

Fyllning:
150g rumsvarmt smör
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker

1. Smula jĂ€sten i en degbunke. SmĂ€lt smöret. Rör ner saffranet i det smĂ€lta smöret. TillsĂ€tt mjölken och lĂ„t det bli ca 37Âș C.
2. HÀll mjölkblandningen över jÀsten och rör om. Rör ner kesella, socker, Àgg, russin och salt. Arbeta ner nÀstan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen och tÀck den med bakduk. LÄt jÀsa 30-45 minuter.
3. Fyllning: rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
4. Ta upp degen pÄ mjölad arbetsbÀnk. KnÄda degen med ev. resten av mjölet och dela den i 2 delar.
5. Kavla ut varje del pÄ mjölad bÀnk till en kaka, ca 25x60 cm. Bred pÄ fyllningen. Rulla sedan ihop den utkavlade degen och skÀr ca 2-3 cm tjocka skivor. LÀgg bullarna pÄ plÄtar med bakplÄtspapper. TÀck dem med en bakduk och lÄt jÀsa ca 30 minuter.
6. SĂ€tt ugnen pĂ„ 250ÂșC.
7. Pensla bullarna med uppvispat Àgg, strö pÄ pÀrlsocker.
8. GrÀdda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter.
LÄt dem kallna pÄ galler övertÀckta med bakduk.

 

Kommentera

Publiceras ej