
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 2½ dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.

GLASYR:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk sirap
4 msk smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk sirap
4 msk smör

GARNERING:
mini-marshmallow
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter
GLASYR:
Ta fram en kastrull och mät upp alla ingredienser förutom smöret och koka upp i cirka 20 minuter. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret till en blank glasyr. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle, jordnötter och cashewnötter.

Tips! För att få toppingen att lättare släppa från formen klipp bakplåtspapper i långa remsor i höjd med formen och fördela dem runt kakan på innerkant. Pensla "väggarna" med olja för att få pappret att fastna på formen.


Kommentera