myTaste.se
Har alltid bananer hemma och ofta blir de för mogna för att äta enligt min smak. Brukar då göra en banankaka med choklad som är gudomlig (receptet på den finns under banan och mjuka kakor) men man kan ju inte äta kakor varje dag 🙈 
Och! Behövde ett bröd till frukost idag så igår testade jag att baka ett Bananbröd för första gången och det blev super gott! 

(null)

2 st mogna bananer 
4 dl vetemjöl 
2 dl havregryn 
2,5 dl turkisk yoghurt (du kan ha fil eller kvarg istället) 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk salt 
2 msk honung 
1 dl pumpakärnor (solrosfrön går också bra)

(null)

Mosa de mogna bananerna och Blanda samman alla ingredienserna till en kletig massa. 
Smörj en avlång brödform med smör. 
Häll lite pumpakärnor i botten på formen och häll i smeten. 
Toppa med lite flingsalt och pumpakärnor. 

(null)

Ställ in längst ner i ugnen och grädda brödet på 200 grader i ca 40-50 min. 
När brödet fått en fin brun skorpa, ta ut det och låt det svalna i formen under en handduk. 
(null)

Kommentera

Publiceras ej