myTaste.se

Är du som jag galen i morotskaka och vill ha lika MYCKET frosting som kaka? DĂ„ ska du testa denna 😍 

AnvĂ€nd en rund springform med diameter pĂ„ 23 cm, 

Ingredienser:

1,5 dl socker

2 stora Àgg

3 stora finrivna morötter

0,75 dl brunt farinsocker

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel 

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

2 dl matolja

Frosting 

600 g fÀrskost

1,5 dl vispgrÀdde

2 dl florsocker

rivet skal frÄn 1 lime

fÀrska bÀr typ blÄbÀr eller jordgubbar,

 och 6-8 fint mixade oreokex att dekorera med

Gör sÄhÀr:

  1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader (över- och undervÀrme).
  2. Vispa Àgg och socker riktigt lÀnge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skÄl: blanda rivna morötter och farinsocker. TillsÀtt det till Àgget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. I en annan skÄl blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i Àgg blandningen och blanda försiktigt till en jÀmn smet.
  5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jÀmn smet.
  6. Fodra din springform med bakplÄtspapper.
  7. HÀll i smeten och grÀdda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  8. LĂ„t kakan svalna helt innan du har pĂ„ frostingen 
  9. Vispa ihop fÀrskost och vispgrÀdde krÀmigt med elvisp, tar ca 5 min.
  10. TillsÀtt rivet limeskal och florsocker. VÀnd försiktigt samman till en kÀmn smet.
  11. Bre ut cheesecakefyllningen över morotskakan i springformen och stÀll den i kylskÄpet för att stelna i minst 1 timme innan du lossar den frÄn formen, dekorerar och serverar.
Jag lĂ€t den stĂ„ över natten och efter exakt 1 dygn smakade den som BÄST!!! 😍 
SĂ„ gör denna med fördel 1 dag innan servering. đŸ‘ŒđŸŒ 

(null)

Kommentera

Publiceras ej