myTaste.se

Mums! Dessa đŸ˜đŸ‘ŒđŸŒ 
Som en mix av rabarberpaj och sirapskakor typ. 
SĂ„ ut nu i trĂ€dgĂ„rden och plocka lite rabarber och gör denna ljuvliga kaka 😍 

(null)

Ingredienser


Rabarberkompott 
  • 250 g rabarber
  • Saft frĂ„n 1/2 citron
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl  Syltsocker med pektin
Degen
  • 250 g rumstempererat smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl  Strösocker (till degen)
  • 2 tsk  Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2,5 dl kesella vanilj 
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 Ă€gg
  • 1,5 dl Strösocker 
  • 2 tsk Vaniljsocker 

Gör sÄhÀr:
1. Koka upp rabarber skuren i bitar tillsammans med citronsaft och vatten, under omrörning pĂ„ hög vĂ€rme tills det blir ett mos. Tar ca 5 minuter
2. TillsÀtt syltsocker och lÄt koka under omrörning i ytterligare ca 3 minuter.
3. Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen och hÀll över rabarberkompotten i en skÄl och stÀll i kylskÄpet.
4. SÀtt ugnen pÄ 200 grader (över- och undervÀrme).
5. Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg. För hand gÄr ocksÄ bra.
6. Tryck ut hĂ€lften av degen i botten pĂ„ en bakplĂ„tsklĂ€dd avlĂ„ng bakform med mĂ„tten 20x32 cm
7. Blanda ihop kesella, creme fraiche, Ă€gg, strösocker och vaniljsocker i en bunke till en jĂ€mn smet. HĂ€ll vaniljsmeten över botten, klicka ut rabarberkompotten och dra nĂ„gra varv med en gaffel sĂ„ att den fördelar sig jĂ€mnt i fyllningen.
8. Smula över resten av degen pÄ kakan.
9. GrĂ€dda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter tills den fĂ„tt en fin gyllenbrun fĂ€rg.
10. LÄt kakan svalna helt och hÄllet i kylskÄpet innan du skÀr den i bitar och serverar.


(null)


Kommentera

Publiceras ej