
Tårtbotten
Ugn: 175 grader i cirka 60 minuter3 dl socker
150 gram vetemjöl (cirka 2,5 deciliter)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk smulat flingsalt
3 msk cacao
150 gram smält smör
2 ägg
1,5 dl hett vatten1. Täck botten av en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper, smörj och mjöla formen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Tillsätt det smälta smöret, och blanda väl.
4. Vispa upp äggen separat, och rör ned de i smeten.
5. Blanda slutligen ned det heta vattnet.
6. Häll smeten i formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen. Provstick gärna kakan efter 30 minuter.
7. Det går bra att dela kakan när den svalnat en smula, för att påskynda monteringen, dela den i 3 delarHallonfyllning
Ugn: 175 grader i cirka 60 minuter3 dl socker
150 gram vetemjöl (cirka 2,5 deciliter)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk smulat flingsalt
3 msk cacao
150 gram smält smör
2 ägg
1,5 dl hett vatten1. Täck botten av en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper, smörj och mjöla formen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Tillsätt det smälta smöret, och blanda väl.
4. Vispa upp äggen separat, och rör ned de i smeten.
5. Blanda slutligen ned det heta vattnet.
6. Häll smeten i formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen. Provstick gärna kakan efter 30 minuter.
7. Det går bra att dela kakan när den svalnat en smula, för att påskynda monteringen, dela den i 3 delarHallonfyllning
- 200g Philadelphiaost
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispad grädde
- 300g frysta men sedan upptinade hallon
Blanda alla ingredienser till en röra.
Chokladgrädde (detta moment görs vid garnering av tårtan)
200 gram mjölkchoklad
2dl vispgrädde1. Hetta upp grädden i en kastrull.
2. Bryt ned chokladen i kastrullen, och låt den försiktigt smälta under omordning. Obs! Ej koka!
3. Ställ undan kastrullen så att chokladgrädden får svalna, och kyl därefter ned den i kylskåp under några timmar.
4. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig men vispa ej för länge då det kan skära sig.
200 gram mjölkchoklad
2dl vispgrädde1. Hetta upp grädden i en kastrull.
2. Bryt ned chokladen i kastrullen, och låt den försiktigt smälta under omordning. Obs! Ej koka!
3. Ställ undan kastrullen så att chokladgrädden får svalna, och kyl därefter ned den i kylskåp under några timmar.
4. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig men vispa ej för länge då det kan skära sig.
Montering
1. Dela kakan i 3 delar.
1. Dela kakan i 3 delar.
2. Bred på hallonröran på båda bottnarna och spackla sedan tårtan med resten av röran.
3. Låt tårtan med fördel stå några timmar i kylen eller över natten så att den stannar till sig.
4. bred över chokladgrädden och spackla på och runt kanterna.
5. Häll över chokladganachen och låt det försiktigt rinna över kanterna lite grann
5. Dekorera tårtan efter smak.
Chokladganache
75 g blockchoklad
0,5 dl grädde
35 g smör
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen har smält, rör då i smöret. Låt svalna något innan den hälls på tårtan.
Garnering
Strössel och lösgodis efter smak.

2 kommentarer
Alva
14 Nov 2019 14:45
Äällsskkaarr godisar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alva
14 Nov 2019 14:47
Älskar godis och tror att den är jättegod!!!!!!
Kommentera