Ă
t sÄ himla go "majsröra" nÀr jag var med tjejerna pÄ "Tacos & tequila" i Göteborg.
SĂ€kert inget mĂ€rkvĂ€rdigt och sĂ€kert jĂ€tte vanlig rĂ€tt inom tex mex-vĂ€rlden, men det var första gĂ„ngen jag Ă„t det och det har etsat sig fast i mitt matminne đ
IgÄr var det dags för fredagstapas hemma och dÄ prövade jag att göra denna röra som jag inte vet namnet pÄ.
Och vet ni vad!!! đ Den blev ĂNNU godare! (Som det brukar bli nĂ€r man lyckas med mat hemma)
PÄ T&T Ät jag det som tillbehör med majschips till tacosen. HÀr hemma hade vi det som en av rÀtterna i mÄnga olika tapas.
La ut en bild pĂ„ min instagram @bollasbaking (ni följer mig vĂ€l dĂ€r) och mĂ„nga ville ha receptet sĂ„ hĂ€r kommer det! đ€
(NÄgot som ocksÄ Àr gott Àr smÄ gröna paprikor stekta med flingsalt, olivolja och lite paprikapulver. Toppad med parmesan)

Magisk majsröra!
(Som tilltugg till 2 personer)
- 1 dl majonnÀs
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl finriven parmesan alt manchego
- 1/2 tsk chipotlepasta
- 1 krm chiliflakes
- 2 krm salt
- 1 majskolv (fÀrsk (kokas) alt fÀrdigkokt)
- Koka majskolven om du inte köpt fÀrdigkokt
- Blanda alla ingredienserna i en skÄl (spara lite av osten till topping)
- SkÀr av majskornen frÄn majskolven och stek dem i smör tills de börjar fÄ fÀrg.
- Blanda majsen med röran och avsluta med lite parmesan pÄ toppen.
- Njut njut njut! Som tillbehör eller med majschips! Och den ska vara ljummen đđđŒ

Kommentera