myTaste.se
Så goda! Och det blir mycket deg så det räcker till flera bak. 
Jag förvarar degen i en plastpåse med påsklamma. Då kommer det inte in luft.
Pensla bakplåtspappret eller plåtarna med smält smör och gör dem tunna! Då blir de härligt krispiga och goda 😍 

(null)

2 STORA RULLAR PEPPARKAKSDEG
Olles spröda pepparkakor
400 g rumstempererat (mjukt) smör

550 g strösocker

3 dl ljus sirap

1,25 dl vispgrädde

1,25 dl vatten

10 g (3 tsk) mald kanel

2,5 g (1 tsk) mald nejlika

2,5 g (1 tsk) mald ingefära

¼ dl citronsaft

20 g (3 tsk) bikarbonat

1,3 kg vetemjöl

Svartpeppar från kvarn

Smält smör till plåten…

Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.

Koka upp vispgrädde och vatten med kryddorna och blanda det med smörblandningen.

Tillsätt citronsaft.

Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.

Gör en rulle av degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.

Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord.

Grädda pepparkakorna gyllene på smörade bakplåtar (eller på smörat bakplåtspapper).

(null)


Kommentera

Publiceras ej