
2 STORA RULLAR PEPPARKAKSDEG
Olles spröda pepparkakor
400 g rumstempererat (mjukt) smör
550 g strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
10 g (3 tsk) mald kanel
2,5 g (1 tsk) mald nejlika
2,5 g (1 tsk) mald ingefära
¼ dl citronsaft
20 g (3 tsk) bikarbonat
1,3 kg vetemjöl
Svartpeppar från kvarn
Smält smör till plåten…
Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.
Koka upp vispgrädde och vatten med kryddorna och blanda det med smörblandningen.
Tillsätt citronsaft.
Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.
Gör en rulle av degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord.
Grädda pepparkakorna gyllene på smörade bakplåtar (eller på smörat bakplåtspapper).
Kommentera