myTaste.se

(null)


Tårtbotten (springform 20 cm i diameter) 

Ugn: 175 grader i cirka 60 minuter


3 dl socker

150 gram vetemjöl (cirka 2,5 deciliter)

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk smulat flingsalt

3 msk cacao

150 gram smält smör

2 ägg

1,5 dl hett vatten

1. Täck botten av en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper, smörj och mjöla formen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
3. Tillsätt det smälta smöret, och blanda väl.
4. Vispa upp äggen separat (med typ ballongvisp) och rör ned de i smeten.
5. Blanda slutligen ned det heta vattnet.
6. Häll smeten i formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen. 
7. Det går bra att dela kakan när den svalnat en smula, för att påskynda monteringen, dela den i 3 delar

Vitchokladmousse 


  • 2 dl vispgrädde 
  • 150 g vit choklad 
  • 1 ägg 
  • 1 dl  Kesella kvarg

Gör så här

1. Vispa grädden.
2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omkörning.

4. Rör ner kvarg och sist grädden.

Hallonmousse 


200 gram hallon

1/2 dl gelésocker

50 g cream cheese

2 dl vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan du använder den. 


Chokladsmörkräm 


150g smör , rumsvarmt 

3 dl florsocker 

0,5 dl kakao 

1 msk vaniljsocker 

0,5 dl kokande vatten 

Vispa upp smör, vaniljsocker och florsocker. Häll sedan i det heta vattnet och vispa i 10 minuter. När ca 2 min återstår häll i kakaon och fortsätt vispa 


Spritsad chokladfrosting 


  • Chokladfrosting
  • 100 gram Philadelphiaost
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 3.5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Vispa ihop allt med elvisp tills det har blivit en krämig frosting. 

Montera tårtan och ha på valfri garnering. 

Jag rekommenderar att montera tårtan dagen innan och gardera den dag 2, samma dag den ska ätas. Då hinner grunden bli stabil. Annars finns det risk att allt rasar eftersom det du lägger på är ganska tungt. 

(null)

(null)

(null)


Kommentera

Publiceras ej