Tårtbotten (springform 20 cm i diameter)
Ugn: 175 grader i cirka 60 minuter
3 dl socker
150 gram vetemjöl (cirka 2,5 deciliter)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk smulat flingsalt
3 msk cacao
150 gram smält smör
2 ägg
1,5 dl hett vatten
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Tillsätt det smälta smöret, och blanda väl.
4. Vispa upp äggen separat (med typ ballongvisp) och rör ned de i smeten.
5. Blanda slutligen ned det heta vattnet.
6. Häll smeten i formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen.
7. Det går bra att dela kakan när den svalnat en smula, för att påskynda monteringen, dela den i 3 delar
Vitchokladmousse
- 2 dl vispgrädde
- 150 g vit choklad
- 1 ägg
- 1 dl Kesella kvarg
Gör så här
Hallonmousse
200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde
Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan du använder den.
Chokladsmörkräm
150g smör , rumsvarmt
3 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kokande vatten
Vispa upp smör, vaniljsocker och florsocker. Häll sedan i det heta vattnet och vispa i 10 minuter. När ca 2 min återstår häll i kakaon och fortsätt vispa
Spritsad chokladfrosting
- Chokladfrosting
- 100 gram Philadelphiaost
- 100 gram rumsvarmt smör
- 3.5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao



Kommentera