myTaste.se
(null)

Denna tårtan mäter 20 cm i diameter 

Bottnar: 


  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten

GÖR SÅHÄR

  1. Smörj och bröa en hög form med löstagbar botten (ca 20 cm).
  2. Vispa ägg och socker pösigt, nästan till det blir vitt.
  3. Blanda mjölsorter, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  4. Blanda sist i kokande vatten och rör försiktigt till en slät smet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 25-30 minuter. Kontrollera med provsticka att tårtbotten är färdig, kyl ned och fyll tårtan med din favoritfyllning.

Mangomousse 

  • 200    mango i bitar
  • 1/2   dl gelésocker
  • 50   g cream cheese
  • 2   dl vispgrädde
  1. Mixa mangon med en stavmixer i en kastrull och koka upp den tillsammans med gelésockret. Sjud under omrörning i cirka 30 sekunder till en minut. Låt blandningen svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen i magnoblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen några timmar innan du lägger emellan 

    Vitchokladmousse 

    • 2 dl vispgrädde 
    • 150 g vit choklad 
    • 1 ägg 
    • 1 dl  Kesella kvarg

    Gör så här

    1. Vispa grädden.
    2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
    3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omkörning.
    4. Rör ner kvarg och sist grädden.
    5. Låt den stå i kylen några timmar 

    Tips! 
    Jag lägger emellan dagen innan och klär och dekorerar tårtan den dagen den ska ätas. 

    Smörkräm x 2 
    (Denna smörkräm ska tårtan täckas med samt spritsas med så gör 2 uppsättningar med smörkräm. Obs! Dubbla inte receptet utan gör hellre den 2 gånger , så får du bäst resultat) 

    150g mjukt smör (viktigt att det är mjukt) 

    3 dl florsocker

    ca 0,5 dl kokhett vatten

    1 msk vaniljsocker


    • Koka upp 1 dl vatten. 
    • Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
    •  Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. 
    • Vispas i ca 10 minuter totalt. 
    Klä tårtan med ETT lager och ställ den för att stelna en stund i kylen. (Jag använder en spackel med lång rak kant och en stekspade när jag spacklar tårtan. Jag tar en klick smörkräm på baksidan av stekspaden och drar den nerifrån kanten och uppåt och hjälper till med spackelspaden på slutet. Upprepa runt hela tårtan och använd spackelspaden till att ta bort överflödig smörkräm på kanten. Var noga med att inte få med några smulor i krämen. Får du med smulor, skrapar du bort dem och tar ny kräm. De skapar bara ojämnheter.

    Spackla ytterligare en gång när första lagret smörkräm stelnat.  

    Spritsa rosor med tyllen Wilton 1M och dekorera på valfritt sätt 




Kommentera

Publiceras ej