myTaste.se
(null)

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g Blockchoklad eller 100 g chokladknappar 
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Så här gör du

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll smeten i muffinsformar och stick ner en dumlekola i varje. Grädda i ca 20  minuter, i mitten av ugnen på 175°C
(null)

Tips på förvaring eller när de ska med på utflykten: lägg dem i en knäckebrödsburk. 
Jag har köpt min på Göksäter 

(null)


Kommentera

Publiceras ej