myTaste.se
På Hemköp kan man denna veckan med bonuskort köpa kravmärkta kryddor för 10:- st!!! 
Perfekt när man vill ha ett färdigt kryddland på sekunden som jag 😉


Köpte lövhinkar på göken för 40:- st. Bra storlek och perfekta att plantera i oavsett om det är kryddor, potatis eller tomatplantor. 
Älskar min nya grönska! 
Pinnarna köpte jag på göken för ca 2 årsen och de var oanvända när jag satte i dem. Ja ni ser 😉 
Jag och trädgård går ju inte ihop men nu hoppas jag att mina fingrar ska bli gröna så det ska grönska i trädgården hela sommaren. 
Häromdagen bakade jag inte bara en utan två olika banankakor. Hade massor med övermogna bananer, som inte är goda att äta enligt mitt tyckte, som är perfekta i bakverk!
 
Det blev dessa två:
 
Banankaka med choklad samt "vanlig" banankaka 



"Vanlig banankaka" 

Ingredienser:

 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.

Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

 Denna kaka blev lite "tråkig" bara så här... typ som en morotskaka utan topping. Så nästa gång gör jag en philadelpihia glasyr och slänger på! Då kommer den bli toppen! Just nu är den i frysen till bättre tillfälle. När den tinas upp blir den ännu saftigare! (prövade häromdan ;)
 

Kaka två!

"Banankaka med choklad" 

Ingredienser

 1 Sats

 

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g Blockchoklad
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Så här gör du


Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 Sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Denna var väldigt god! Serverade den dock ljummen för vi kundei nte vänta ;) Och det funkade helt ok med! Hade vaniljglass till. Vet än inte hur den blir när man tinar den. Har även denna i frysen.
 
Suarez ligger under mitt täcke och snarkar och jag ska läsa min bok. Älskar lediga sovmornar. Klockan är bara 7.30 med så vi kan ligga här en bra stund! Så länge inte S vaknar och vill ut och kissa. 
Idag kommer banankakorna jag gjorde häromdan läggas ut! 
Ha en fin dag!